Návštěvník píše:
Jedná se nejspíš o poslední řadu GDI kde je plně elektronicky řízená škrt.klapka, bez lanka plynu.
- Vždyť já mám rovněž "plně elektronicky řízenou škrt. klapku", jen ten potenciometr pedálu plynu mám na lanku v motorovém prostoru, NIKOLI na tělese klapky! Motory 2,4 GDI ostatně "klasické lankové řešení" snad ani nikdy neměly. A mým popisem v minulém příspěvku jsem chtěl naznačit, že je tam vícero možností "rozštelování", což určitě platí i pro řešení použité u Galantu.
Samozřejmě je na kontrolu její polohy potenciometr spřažen s osou klapky, ale ten na grafické diagnostice ukazuje oba , proti sobě jdoucí signály, (zkoušeno na MUT III) , bez jakýchkoliv ruchů(tzv. chlupů) na signální křivce.
- Ano, tohle "sedí".
Bavil jsem se s jedním člověkem, co má tenhle motor a ten říkal, že i když je signál jak víno , není to stoprocentní. Měl problém , že mu při dosažení určité polohy plynu, vozidlo skákalo do nouzáku a že to taky kontrolovali na MUT III a že to ukazovalo vše o.k a stejně to nakonec byl vadný potenciometr na plynu. A pak čemu má člověk věřit že?
- Řekl bych, že spíše rozštelovaný, než vadný - viz též první odrážka mé dnešní reakce + popis ze včerejška.
Tohle ale asi není můj problém, protože dneska jsem s tím byl v servisu a tam mi při běhu motoru kontrolovali vstřikovače vypínáním přes MUT III a při vypnutí 1. a 4. vstřiku se "běh" motoru vůbec nezměnil, takže vlastně jde jen na dva válce a Lambdy prý neukazují žádné údaje, mrtvo...prostě se to zbláznilo.
- Tohle je samozřejmě problém jiného druhu, než který jsme řešili až doposud. Osobně bych rozhodně začal se svíčkami (jaké tam vlastně jsou?), zapalovacími cívkami a kontrolou průchodnosti sacích kanálů (jenže na to je potřeba endoskop, který projde dírou pro zapal. svíčku).
A nakonec se ještě zeptám: Jedná se o čerstvě pořízenou ojetinu? Problémy byly od počátku? Jak se objevily - zničehož nic, nebo postupně? Co jim předcházelo? Pod plynem to už jede normálně?