Brumla píše:
spc píše:
1/ s tym urcite nesuhlasim, ze to musi byt velka investicia - a ide o to ze `piggyback` je ovela lacnejsi ako akekolvek ine riesenie, overeny a spravi svoju robotu s minimalnymi zasahmi do elektriky
2/ ano aj ja som to niekde videl a neviem si spomenut kde - bol to tusim nejaky medzikus medzi plosakom a IC ECU...

ahoj, trochu nerozumím Tvé odpovědi, pokud máš non-turbo a použiješ piggyback no budiž, ale přestavby TT jsou prostě za ranec, výměna turb za větší, pokud jsou nová tak to je cca 1200 USD, intercoolery cca 1400 pokud jdes do 1 centrálního, pokud zachováš uspořádání tak 950 jeden tedy 1900 a vstřikovace sada za 400 a to dobře koupíš... Jistě lze jít i do menších úprav ale tohle takový standard na cca 420hp. Upravit řízení motoru je potom nezbytné a je jedno jakou formu zvolíš zda piggy, či úpravu ECU, či nákup programovatelné ECU je to jen cesta a je o penězích tedy od 200 do 2300 USD. Mimochodem nedávno mi nabízeli plně programovatelnou ECU, novou za cca 22 tisíc

myslim to tak, ze si mozes samozrejme vybrat cestu:
->povies si ze mas stare auto, nechces don vrazat a moc sa s nim babrat, no standardny vykon ti nestaci.
a tak si napr. kupis dve 13g, k tomu housingy (v usa je asi lacnejsi kupit ako dat prebrusit) a jeden mechanicky MBC- to je zhruba do 500$, nejaky piggyback a 6 kusov 420ccm ci 450ccm pouzitych vstrekovacov z eclipse mas dalsich 250$...
voala - do 700-800$ a mas ovela vecsi vykon a FUNGUJE TO! (mozno to nebude fungovat X rokov, ale to by to stare auto nefungovalo asi ani bez upravy)
->alebo si zvolis `poriadnu cestu`, das komplet nove zvody, nove turba td05 16g ci ekvivalent, velky intercooler, prebudujes motor, programovatelnu ecu aj s patricnymi senzormi atd.... utopis v tom tisice az desattisice $ a mas mozno o kusok lepsi vykon ako prva `dirty cheap ass` varianta... v starom aute (jak pisal mitsi)
je asi pochopitelne ze prva varianta je velmi popularna, pretoze ani v USA mladi ludia neprekypuju prijmami, stari co ich to este nepreslo zas maju aj rodiny a zodpovednost... len zopar ludi je takych co si to vobec mozu dovolit a aj z tych len cast to aj zaplati....

(spusta majitelov 3kgt ho za par rokov aj tak preda, nabura a pod. takze nejake uvazovanie v dlhodobom horizonte naozaj ani nie je na mieste...)
p.s.
praveze v n/a je piggyback ovela menej bezny, pretoze sa akurat mozes trocha hrat so zmesou (kvoli vykonu a spotrebe), pripadne upravit fuel system na pouzivanie E85 (aktualne len v niektorych krajinach), mozno este nejake ciastkove zriedkave aplikacie.
Odkedy som ulozil `turbo projekt` k ladu, tak som si uvedomil ze mi je `piggyback` na prd -> ladit sa mi nic uz nechce, E85 sa na slovensku nepredava a turbo je uz roky na polici zapadnute prachom
Tak som ho realisticky ponukol na par portaloch na predaj a uvidim... (aj ked ma to osobne mrzi a dlho som sa rozhodoval, pretoze sa nezhanal lahko)