Bendix DOT5+ (tehdy - před více jak 10 lety - to bylo asi to nejlepší, co se dalo sehnat), jsem kdysi dávno použil do Lancera: měl najeto pouhých 30 tis. km a brzy poté mi odešel hlavní spojkový válec - začal téct a musel jsem ho vyměnit. Záruku mi neuznali z důvodu použití jiné kapaliny, než té "jejich" (kapalinu jsem si na pravidelný servis donesl sám a požadoval její použití). Ale v brzdovém okruhu problém nebyl. Osobně jsem přesvědčen o tom, že gumičky v okruhu hydraulického ovládání spojky odešly právě kvůli té "super kapalině".
Předpokládám, že pryžové elementy brzdového systému v Lanceru i 3000GT ze stejné doby mají stejné parametry. Gumičky ve spojkovém okruhu jsou ovšem podstatně více namáhány (mechanicky, nikoli tepelně), což je krásně vidět, pokud se současně mění brzdovka v obou okruzích (což ani nejde jinak např. v případě společné nádobky): Zatímco v brzdových třmenech je i po dvou letech stále "čistá", v okruhu spojky je pěkně černá...
Poučen touto zkušeností od té doby raději používám "obyčejnější" brzdovku a v mých dalších 4 vozech Mitsubishi jsem žádné potíže nezaregistroval.
_________________ Když auto, tak japonské! Když japonské, tak Mitsubishi! A to navzdory všem potížím MMC...
|