Zdravím,
Spotřeba na se pohybuje pod 10l/100km úplně v pohodě můžeš jezdit i za 9.... ale pokud stejně jako já rád využíváš plynový pedál tak neni problém se na těch 10 dostat. Při slušné jizdě městem nerhozí spotřeba 15l/100km, ale pokud budeš zkoušet jak to jede na každé křižovatce tak i 20 je reálnejch
Jinak karavan sem za tím netahal ale přívěs nad 750 ano. V případě lehčí varianty neni vozík za vozem cítit (samozřejmě na plynovém pedálu to pocítit je) s vozíkem do 750 se spotřeba zvýší cca o litr s těžším záleží na stylu jízdy, přesto se vůz chová velice kultivovaně a je snadno ovladatelný.
Četl sem tu že rakev na střeše nepocítíš. To je sice pravda ale pokud s vozidlem najedeš na dálnici ta při jízdě do 150 se ti spotřeba zvedne klidně o 2 litry, aerodynamika vozu ve vyších rychlostech prostě nic moc a rakev tomu nepřidá. Ale i v té vyší rychlosti se pořád dobře řídí a i ve všětru drží stopu.
Při jízdě v sedmi lidech pokud sou dospělí tak auto lehne ale kupodivu se dá sedět i na třetí řade sedadel při rozumném posnutí střední řady sedadel. Je tady, ale problém že třetí lajna má držák na vyndavání a pohyb tak stupidně umistěn že může těžší osobu tlačit do zad....
My sme to řešili polštářem když se jelo dýl
Jinak i ve třetí řadě se potom dalo jet dál naopak kluci to začali nazývat velitelská pozice a o zadní místa se prali.
Auto sme také dvakrát nabourali jednou sem v zime nevybral zatáčku a v Cerekvi nabral most, vystoupil sem oprava byla sice dražší ale nic se mi nestalo a motor běžel i po čelním nárazu byl sice bržděnej, ale byl to slušnej šťouch. Další karambol byl na dálnici když to nedobrzdil transit.... sešrotoval kufr, poposunul tak že sem ťukl čumákem do borca přede mnou, ale na sedačky se prakticky nedostal jen kdyby někdo seděl ve třetí řadě. Náraz zezadu byl v rychlosti 80/90km/h a náprava se nehla. Poslední takový lehký karambol nastal u Vílánce kde se blbec s renaultem nekoukal, že je předjížděn a z boku do mě napral když chtěl předjíždět taky. Auto si drželo svoji stopu, neměl nárok
Celkově sem zkoušel i jiné MPV a zatím mě žádné jiné nezaujalo. Samozřejmě TDI ti požere míň atd atd. A co mě ještě trochu vadí, že nejde vysadit druhá řada sedadel... Jinak si myslím, že je to dobrá volba