3000LS píše:
... a jedna ze zivota
za dob minuleho rezimu se v csad brno udelala go na sluzebnim aute tim zpusobem , ze se tam pisty natloukly, motor nesel nastartovat. Tak se do kufru nalozilo par metraku cementu(zadohrab) a auto se tahalo po place a zajizdelo ...
lepsi motor tam neznali ...
Dodnes si živě vybavuji silný zážitek z vůbec první opravy, kterou jsem si musel nechat udělat ve značkovém servisu na prvním vlastním voze (F125P, samozřejmě ojetý), na níž jsem byl nucen urvat nezanedbatelný peníz z tehdy velmi skromného rozpočtu již početné rodiny (tři děti), a která mne přesvědčila, že raději nikdy více. Důvodem byla nesehnatelnost zadních brzdových kotoučů jako ND mimo oficiální servisní síť. Třmeny jsem měl po renovaci (vlastnoruční), nové brzdové desky jsem jim donesl. Ze servisu jsem nedojel ani pár km: automechanik tam nedal jednu z podložek šroubů držáků třmenů, takže inkriminovaný šroub šel z druhé strany až těsně k povrchu kotouče, do kterého v zatáčkách kvůli již vyměklému ložisku náby kola vydřel slušnou drážku. Navíc nenechal dostatečnou vůli na bowdenech ruční brzdy, tedy jsem brzy skončil se spálenými novými deskami (ne všude je možno hned zastavit, když má řidič nějaký technický problém), přehřátými novými kotouči a zpěněnou brzdovkou v okruhu zadních brzd (tehdy byla "nejlepší" ta zelená s bodem varu "za nova" 190 st. C).
Do servisů jsem se pak nuceně vrátil až o mnoho let později, kdy už přišly na řadu nové vozy a s nimi "povinné" (kvůli záruce) servisní prohlídky. A nic se změnilo, pořád stále stejná nekompetentnost, a to až do té míry, že jsem se opakovaně raději vzdal záruky, než abych musel tohle snášet. Mohl bych napsat román na pokračování o tom, co všechno je v autoopravárenství možné, třeba by se stal bestsellerem, bohužel (nebo naštěstí) na to nemám čas.
Proto považuji téměř všechny automechaniky a lidi se kolem toho motající za svého druhu novodobé loupežníky (čest a sláva výjimkám)! A odtud také moje reakce na to, co se tu občas objeví.