enemdym píše:
Titan píše:
Tempomat jsem ještě nezkoušel - sice ho tam mám, ale nikdy mě s ním jezdit nebralo... ale vyzkouším.
Active aero - pořád sháním ty lanovody které tím křídlem hýbou. Takže pohledem do zpětného zrcátka funkčnost zkontrolovat nemohu. A slyšet motorek, jestli chodí alespoň na prázdno, přes ten kravál výfuku není možné. Nicméně při zhasnutém motoru na manuální zapnutí/vypnutí active aero funguje - motorek je slyšet a vlastně jsem i kontroloval proč se to křídlo nezvedá (odrbané lanovody).
Jinak motor jde normálně - neškube, necuká. Snad jen když tachometr za jízdy ukazuje 0 a vyřadím, tak to drží zvýšený volnoběch cca 1500 rpm. Při vyšších rychlostech kdy je tachometr funkční otáčky spadnou víc dolu (ted nevím na kolik...).
Měření jsem neprováděl. Ale můžu se o to pokusit. Návod mám - jestli je to v tom na který zde byl dáván odkaz. Mrknu do něj až budu doma. Ale elektrice moc nehovím...
Škoda, že není zadní křídlo v kondici, pokud by se otevřelo automaticky, mohlo by to napovedet, že ECU má přehled o rychlosti.
Neva, zkus nastudovat tempomat, ten také funguje až od nějaké rychlosti.
Vyšší volnobeh?

Tak, vyzkoušel sem jízdu s tempomatem a výsledek:
- pokud jedu jakkoliv rychle a rafička tachometru zůstává na nule, tak je tempomat nefunkční - tedy rozsvítí se mi kontrolka, že je zapnutý, ale to je tak vše. Rychlost s ním ovládat nemohu (udržet, přidat nebo ubrat).
- pokud jedu rychlostí kdy mi začne tachometr fungovat (od cca 100-120km/h), tak je plně funkční i tempomat.
Add vyšší volnoběh:
znovu jsem sledoval a po vyřazení otáčky spadnou na hodnotu 1000-1100 a po dosažení tohoto stavu ihned rychle vyskočí na 1500 kde už zustanou. Je jedno jestli auto stojí nebo jede - otáčky zustávají takto stejně vysoko.
Napadá mě:
- nemůže být volnoběh řízen nějakým vlastním čidlem, které zajištuje vyšší otáčky při studeném motoru? Že by bylo čidlo KO a ECU si myslelo, že je motor stále studený? (ukazatel teploty mi funguje normálně)
- když jsem sháněl 3000GT, tak mi jeden majitel Non Turba povídal, že volnoběh je štelovatelný a jde nastavit vysoký i nízký. Bohužel na toho člobrdu už nemám kontakt abych si to znovu ověřil a případně zjistil jak se to dělá. Nemá s tím někdo zkušenost?