enemdym píše:
Este se vratim k tlumicum.
Jak sem zminil, mam na origo el.stavitelnych tlumice nasazene aftermarket pruziny intrax.
Jezdim na TOUR rezim, dnes na kratke vyjizdce sem dal SPORT - jel sem po rozbitych cetach a ... mazec, este ted mi drkotaji zuby. Take si myslim, ze vsechny cepy trpi mnohem vice nez pri TOUR. Pri sport jizde je opravdu rozdil mezi TOUR a SPORT, az tak, ze se auto na SPORT podvozek chova uplne jinak a uskakuje.
Ok, pripoustim, ze neni podvozek sladen (tlumice s pruzinama), ale to co se da zvladnout pri rezimu TOUR, tak pak pri rezimu SPORT je riziko. Prepinam zpet na TOUR...
Intraxy su vyborne, sam som ich kupil este niekedy v 2002
Tiez ich mam s ECS, a ECS je skutocne vyborna vec s takymito pruzinami -> pri beznej jazde by to bolo moc tvrde,
ale napr. zas pri schadzani z obrubnika drbnes prilis dole az po podvozok (pretoze ECS ma sice G senzor, ale ten zareaguje az po zmene a nestihne prepnut na tvrde do dopadu kolesa za priehlbinu)
Paradoxne ked je derava cesta, tak tiez prepinam na `sport` - pretoze sice to skace ale:
a/ menej trpi kasna a dorazy (pretoze neschytavaju take prudke narazy kedze tlmic ich silnejsie stlmi)
b/ pri velkej prehliadnutej jame mam istotu, ze budu aktualne v tvrdom rezime a teda podobne ako pri schadzani to prilis nezhupne dole a neschyta to podvozok
Este by ma zaujimalo, ci ma niekto skusenosti s takymi gumami do pruzin (medzi vinutie), ktore by hlavne pri znizenom podvozku bodli na kratkodobe zvysenie `ground clearance` pri jazde v terene-> jednoducho nadvihnem na zdvihaku, supnem gumy a uz to nesadne uplne dole