Tak jsem na chvilku přestal klepat.... Ne, že by umřel motor.....

Když jsem měl auto u mechanika, tak jsem mu řekl, aby se podíval na výfukový systém, jestli to někde neuniká, protože mi smrděly výfukové plyny v interiéru, když jsem měl otevřená přední okna. Podíval se na to a řekl, že výfukový systém je v poho, jen asi fouklo těsnění mezi hlavou a parohama (svody výfuku). Byl jsem k té informaci dost skeptický, protože mi nepřipadalo, že by byl motor nějak výrazně hlučný. Nicméně jsem si plechové těsnění nechal vyměnit. Když jsem odjížděl ze servisu, tak se motor choval jako vždy. Po nastartování chvilku zaklepaly všechny hydroštely, přestaly, po chvíli začal jeden nebo dva a po cca třech km. přestaly. Druhý den jsem sednul do auta a hydroštely jsem neslyšel. Potom ještě několik jízd a taky ticho, žádné klepání. Když jsem vrazil hlavu do motoru, tak byl tišší než před opravou, takže to původní těsnění opravdu netěsnilo. Tak jsem s autem najel asi 300 km. a byl jsem z toho docela v šoku, nebylo žádné klepání. Pak jsem jel Chorvatsko - cca 2100 km. ( spotřeba 6,5 l dle tankování cca 2/3 s klimou) a motor klepe znovu. Možná méně hlasitě než původně, ale klepe. Zvlášní co? Že by kouzelné těsnění?

Nedělám si prdel ani nekecám.....