Tak to tedy zírám...
Pár poznatků k těm rozvodům:
- Originální rolny se vyskytují v krabičkách německého přebalovače Ruville, a to za třetinu ceny originálu.
- Začít doporučuji uvolněním 4 šroubů na řemenici klikovky. K tomu je zapotřebí dlouhé gola očko 12mm (krátké se nehodí, v případě 1/2 goly překáží rozšíření pro hlavici).
- Šroub řemenice má vnitřní čtyřhran pro 1/2 golu, ale pro uvolnění a konečné utažení je bezpečnější použít ořech (rozměr mi v paměti neutkvěl, ale hádám, že jde o 24 nebo 27 mm, tedy běžný standard), hrozí totiž roztržení hlavy šroubu, tedy konečná!
- Přestože mám elektrický příklep až na 340Nm a také speciální klíč na šrouby klikovky, neuspěl jsem a musel jsem opět použít drastickou, avšak spolehlivou techniku, tj. zablokování dlouhé páky goly mezi prvky zavěšení pravého kola a zastartování...
- Pakárna se točí kolem povolení šponováku řemenu pohonu posilovače a klimy: není tam dostatečný přístup, takže se hodí menší gola s "nekonečnou" ráčnou a různě dlouhými prodlouženími. Rozměr hlavy fixačního i šponovacího šroubu je 14mm.
- No a úplná pakárna je výměna vodící kladky velkého rozvoďáku schovaná pod držákem čerpadla posilovače řízení (servisy ji proto nemění

): je třeba zdemontovat posilovač, kryt sběrného výfukového potrubí, nepoškodit přitom subtilní trubky okruhu klimy, sundat ten držák..., což už bez "nekonečné" ráčny nejde (dlouho jsem odkládal její koupi, až jsem si během práce pro ni musel zajet do Globusu), tedy pokud zrovna nehodláte sundavat ty berany výfuku.
- Při demontáži rozvoďáků je třeba si nejprve nastavit všech 5(!) rysek (pozor na pohon olej. čerpadla, který "se potkává" jednou na 4 otáčky kliky!) a nepoškoškodit snímač polohy klikovky: někdo ho proto hned demontuje (pozor, neodpojovat!), já jsem s ním raději nehýbal.
- No a lahůdkou na závěr je správné našponování velkého řemenu tak, aby výchylka páky unašeče napínací kladky činila na plunžru toho hydraulického napínáku 3,8-4,2 mm: až někdo zjistíte, jak to jde bez speciálních pomůcek, dejte mi vědět.

V každém případě je nutný pomocník, jenž bude shora utahovat šroub na té napínací kladce, přičemž vy zdola budete bytelnými kleštěmi na ségrovky se zahnutými konci držet tu rolnu ve "správné" poloze, to vše při ještě ZABLOKOVANÉM hydraulickém napínáku
V případě konkrétních otázek můžeme pokračovat, ale rozhodně nehodlám rozebírat každý detail pro toho, kdo ještě nikdy na žádném motoru rozvody nedělal. Pro takové mám jediné doporučení: nepouštět se do toho!