No to sa mi nezdá to čo ti vravel ten mechanik.Ale možno??? ale skôr si myslím že to je dajaká vtákovina.
Ináč nedá mi reagovať na tie otáčky. Je to presne tak ako píše Mitsi.Pri záťaži MÁ pridvihnúť otáčky!!! Vyčistiť tú škrtiacu klapku , nastaviť predzápal 5stupňov (ja mám ešte rozdeľovač , takže neviem ako na novších modeloch , vraj nejaký káblik uzemniť aby ECU nekorigovala predzápal) , fajnové sviečky NGK alebo DENSO - samozrejme aj dobré káble. Nastaviť voľnobeh a zistiť-nastaviť TPS+premerať funkčnosť či dáva dobré info do ECU (ak sa s ním v živote nehýbalo tak NEŠAHAŤ !) To ale asi na 90% už dakto "rozhodil" , tak isto ako tie 2 šrúbky. Naštartovať a nastaviť voľnobeh. Vypnúť motor a resetnúť ECU Ja ešte predtým ako po resete naštartujem pri svietiacich kontrolkach dám plyn na podlahu(premáčkňem pedál-vraj si TPS načíta dráhu) a naštartujem. Prebehnem auto cca 10km dosť "brutálnym" spôsobom nech to všetko ožije.
A NEMÁM VEŠKERÝ PROBLÉM .
Ale musím sa priznať kým som sa naučil zladiť škrtiacu klapku aby to išlo všetko ako má dosť som sa s tým nasral(keď tak počítam tak asi cca 1 týždeň kým som nato všetko došiel čo a ako má byť). Ale teraz ju nastavým beho hodky-za podmienky že sa netreba srať s všetkým ostatným!
Ten systám čo má Mitsubishi ,to celé ,ak to človek pochopý tak je nádherne "jednoducho zložité" ale bohovsky premyslené. Všetko dávy zmysel ak to človek vidí ako to spolu spolupracuje.
Na druhej strane to má tú nevýhodu že ak sa len jedna časť z toho pokašle celý ten "systém" padá do núdzového režimu.