Kuno píše:
Udělal jsem těch motorů X,řádově ke stovce,se středními opravami jistě přes a většina ji dosud jezdí- tedy pokud nejsou celé auta ve šrotu a u ZÁDNÉHO se Tebou popisované neprojevilo ale v kontextu toho co píšeš se mi bohužel zdá,že jsem posledních 25 let života místo oprav aut pekl rohlíky.
Uniká mi, proč to bereš jako útok na svou osobu či dokonce na kvalitu Tebou odvedené práce. Jinak motory se zaleštěnými ploškami ve válcích (je úplně jedno, zda na ně věříš nebo ne) i přes tento problém samozřejmě jezdí, akorát žerou více oleje a ve vysokých otáčkách/při vysokém zatížení "vadnou", poněvadž mají tendenci se v daných místech přidírat. A o tom ses v rámci obvyklé absence jakékoli zpětné vazby mezi automechanikem a zákazníkem nemusel vůbec dozvědět anebo si toho majitel vozu jednoduše nevšiml (většina řidičů stejně pozná tak akorát rozdíl mezi jede a nejede).
Kuno píše:
Anebo to bude tím,že pokud něčemu nerozumím tak se do toho neseru?

V reakci na tohle už mi ovšem nezbývá než Ti poskytnout radu: Doplň si vzdělání! Jelikož to, že Tě něco 25 let živí, ještě nemusí automaticky znamenat, že o tom víš všechno, co bys vědět mohl či dokonce měl. Doporučuji začít prostudováním souvislostí mezi hodnotou HTHS viskozity motorových olejů a způsoby honování stěn válců. Pravda, v češtině k tomu mnoho studijního materiálu volně k dispozici zrovna není, ale např. v angličtině je to o dost lepší: anglicky se námi probíraný fenomén (který Ty ovšem neuznáváš) nazývá „cylinder walls abrasive glazing“ nebo „polishing“.
P.S.: Abychom nezůstali jen u „abrazivního glazingu“, klidně se vsadím, že nejméně 99% "celoživotních" pneuservisáků, kteří svou práci odváděli a odvádějí přinejmenším dobře, v životě nikdy nic neslyšelo o destrukci pneumatiky vlivem stojatého vlnění vznikajícího za určitých podmínek během jízdy. Navzdory tomu je uvedená záležitost předmětem odborného zkoumání: nikoli snad proto, že by tomu ti, kdož ji zkoumají, „nerozuměli“, a ani proto, že by třeba měli jakousi skrytou potřebu „vymýšlet nějaké další konspirační teorie“, ale prostě proto, že jde o objektivně existující jev, resp. problém, který si ono zkoumání zaslouží.