Mitsi píše:
Pozor na údaje z palubního otáčkoměru! Např. na mém současném autě je rozdíl oproti údaji z firemního testeru téměř 200 ot./min., přičemž palubní otáčkoměr ukazuje méně, než je skutečnost - tedy vezmu-li za "skutečnost" digitálně zobrazovanou hodnotu z firemního testeru. Mnohem důležitějším/směrodatnějším údajem je proto ten, s nímž pracuje ŘJ, tedy v mém případě o cca 200 ot./min. nad "úrovní ručičky otáčkoměru".
Jojo, proto bych si chtěl s někým odsouhlasit, jak je to s tím modrým konektorem, kam se připojuje otáčkoměr, to jsem na webu nenašel. O víkendu zkusím vzít osciloskop a podívat se co z toho leze. Na parkovišti jsem tam připojil voltmetr a naměřil něco kolem 4,90V, ale protože sem to měřit digitálem, tak to hodně lítalo. Na otáčkoměru v autě to v tu chvíli ukazovalo lehce přes 800. Pokud platí, že U x 2 x 100 dává otáčky ve stovkách/minutu, tak by tam bylo cca 980ot./min. Což by celkem sedělo na těch tvých 200ot./min rozdíl.
2Begy: myslím, že zvednutí otáček nenastavíš, to si řídí jednotka sama. Horní šroub je na nastavení volnoběžných otáček, SAS na nastavení dorazu na spínač v TPS. Každopádně souhlas s nastavením, já ty otáčky stejně hodnotím spíš uchem a tím, jak moc začne vibrovat volant, když zapnu spotřebič. Ale trochu exaktních údajů je potřeba, jinak nebude nastavení podle návodu opakovatelný.