Kuno píše:
Pojmenování náročný zákazník je velmi široký pojem. Může to být člověk,co za své peníze požaduje adekvátně odvedenou práci,může to být člověk který je ochoten si za nějaký nadstandart připlatit. Potud je to vše ok a takovýto-klidně ho nazvěme náročný zákazník je u mne vítán.
Pak je sorta lidí,kteří dávají auto do servisu s tím,že je tam určitě někdo okrade a ti neomalenější to dávají najevo už při sepisování zakázky.
No a nakonec jsou i tací co jsou snad z nějakého nepochopitelného důvodu nasraní,že budou muset do auta něco zainvestovat (vždyt najelo 100 tis. km a ted mi mechanik tvrdí,že mám v háji desky,kotouče,je třeba vyměnit rozvod...atd.

). Takoví si následně všechny provedené práce pečlivě kontrolují (nejraději problemy se stejně postiženými "konzultují" na intern.forech) a mnohdy to končí stížnostmi, podněty na ČoI,ŽÚ nebo TO.
Jak jsem už napsal: za kvalitně provedenou službu peníze nepočítám, za skutečným fachmanem mi není zatěžko si zajet stovky km. Ale na druhou stranu nenechávám bez povšimnutí, když v rámci pravidelné garančky, kdy v rámci paušálu platím za řadu úkonů, většina těchto úkonů zhusta provedena není a i ty zbývající jsou provedeny špatně. To už není ničím jiným než zlodějnou! Dospěl jsem tak daleko, že jsem si díly a polohu šroubů značil fluorescenční fixou a auto přebíral s UV lampou v ruce. Pokud jsem ho přebral napodruhé až napotřetí, byl to úspěch. A také proto jsem se raději opakovaně vzdal záruky, než abych tohle pokaždé absolvoval. Jenže ta předchozí auta byla v pořádku, to poslední, s motorem GDI, bohužel nebylo. A tak jsem to prodejci, dovozci, evropskému zastoupení a hlavně výrobci nechal vyžrat. S nasazením všech pák, které jsem měl k dispozici, jakože mnohé z nich určitě nebyly obvyklé, přesněji běžnému zákazníkovi dostupné...
Pokud jde o konec citace, já rozhodně nemám zapotřebí někde něco konzultovat. Ostatně výrobcem dodanou upravovanou hlavu motoru (tu poslední, kterou tam teď mám) jsem si v rámci záruky měnil ve značkovém servisu sám! Poté, co výměnu oné předchozí servis po.ral! Že to není možné už z důvodu bezpečnostních předpisů? Někdy je méně bolestné je oželet než se soudit a navíc uříznout značce, která servis živí, ostudu v OICA...
Kuno píše:
Protože mám na poslední dva typy "náročných zákazníků" vcelku nos (a než dělat pro takové tak raději nic) mám dosud klidné spaní.
Anebo to může být proto,že jsem si jist,že jsem nikdy nikoho vědomě neojebal,tak jak popisuješ.
Pak je to OK. Ovšem např. tvrzení, že větrák na chladiči klimy musí pracovat vždy, kdy je puštěná klima, o profesionalitě v oboru napovídá něco jiného...
Kuno píše:
No a to s tím ventilem-prostě nevěřím,že takovýto ventil je výsledkem jízdy několika desítek nebo i stovky či dvoustovky km.
Přesně 379 km od inkriminovaného tankování.
Kuno píše:
Spíš bych typoval na výr.vadu a neštastnou shodu náhod. Souhlasíte,mistře?
Ne, nesouhlasím! Výrobní vada, která by se projevila až po nějakých 200 tis. km (poslední výměna kompletní hlavy byla ve 45 tis. km, motor klekl při 241 tis. km), z nichž zhruba polovinu ten motor úspěšně absolvoval stylem "co to dá"? A souhra náhod? Ano, špatné palivo, resp. palivo s vysokým obsahem etanolu! Ono stačí se podívat na fotku sběrného výfukového potrubí: Jakéže teploty dosáhla ocel, které po vychladnutí zůstala modrofialová barva? Odnesl to sice "jen" třetí válec, ale druhý už byl rovněž načatý, takže nebýt havárie třetího, šířilo by se to lavinovitě ve všech válcích.
Kuno píše:
Mám X osobních zkušeností s dlouhodobým a bezproblémovým provozem některých aut za podmínek výrobcem zcela vyloučených...ale to je moc nadlouho psát a to se mi nechce.
Tomuhle ne úplně rozumím.