Vazeni,
Taky jsem se ted oleji trosku taky zabyval, kdyz mam ten problem s prevodovkou....
Dokonce v instrukcni knizce pro muj Evo Lancer je napsano:
prevodova skrin: olej 75W-85W nebo 75W-90 ve specifikaci API GL-4 (ne GL-5)!
Napln 2.8l (ne 2.3 jak napsal Mitsi), ale Mitsi se taky nespletl, jak jsem prostudoval moji almaru, ma zakerne dva nalevni srouby...jeden na klic c.24 a jeden asi 5cm nad nim pro klic Torx (ten se mi nepodarilo povolit, nemam dost dobre naradi), takze kdyz jsem tam nalil (spis nastrikal moji el.pumpickou) tu dvoulitrovku a ten aditiv Bardhall 0.3l tak uz zacal pretekat pres okraj zavitu, tak jsem to zasrouboval. Proto ten rozdil 0.5l mezi 2.3 od Mitsiho a 2.8 v prirucce.
Taky pisou, ze napln predniho diferaku je 0.6l a je zvlast, ne v bloku s prevodovkou, nebo jsem to tak aspon pochopil.
Ja si osobne myslim, ze to oznaceni 75W-85W oznacuje japonsky olej a ze to neni jen ve stylu nalijte tam neco co je mezi 75W a 85W, treba teda 75W-90....ale nevim, uvidim, co mi rekne dealer za tyden, az budu bojovat o novou almaru.
Ono ja to totiz uz od Mitsubishi tu vymenu schvalenou mam a almaru maji skladem, jenze az uvidi, ze auto je modifikovano...bez kataku, s LPG apod...tak toho se nejvice bojim...protoze si toho jeste nevsimli.
Sice jsem maximum veci prehodil zpet, vcetne doplnku MOMO, filtru vzduchu i oleje, ale ty kataky jsem vymlatil kladivem, to asi nezapru...
Na druhou stranu si rikam, ze nechci garanci na motor, ale na prevodovku, ktera nema s myma upravama nic spolecneho, ale znam je, je to tenky led...
No, cvika mi u prdelky, to se priznam...