Pohádky ovčí babičky...Taky jsem byl "vydřenej" ze lhůty pro výměnu rozvodů (znovu opakuji, že Carisma GDI má opravdu JEDEN rozvodový řemen) že jsem jej nechal vyměnit v papírových 75 000 (tacho stočili v Auto HB Brno "jen" o 15 000 - inu, solidní autorizovaný dealer

) a řemen byl NAPROSTO bez jakéhokoliv náznaku opotřebení. Lhůta dle servisky je 90 000 nebo 4 roky, nebral bych to až tak doslova, je to preventivní opatření...Někdy ke 100 000 se o to zvolna začněte zajímat.
Když motor cvaká krátce po nastartování, za tepla necvaká respektive se po nějaké době rozcvaká, ale cvakání po přidání plynu přestane, neplašte se a nevyhazujte peníze. Já takhle "cvakám" už skoro 200 000 km a dál klidně spím. Po 12-13 000 dycky vyměním olej v motoru (5W 40 Total nebo Q8, filtr Purflux nebo Mann) a jede se dál.
Nicméně teď půjde znovu řemen, kladky, hydrošponovák a vodní pumpa, počítám že se vejdu do 12 i s prstem v nose. K tomu svíčky za 3 tácky .. Za 15 budu zase chvilku v klidu. Jelikož už neznám slušný autorizák, kde vás nesedřou z kůže (Znojmo prý je zrušený), udělá to můj garážník, který se na Mitsubishi specializuje. Tím, že nechodí v kravatě a neříká mi "pane inženýre", nemusím platit jeho vrátnýho a asistentku a neúčtuje 800 na hodinu...
Nejhorší smrt je z vyděšení!Tak zase za půl roku ahoj!