Winc píše:
Zdravím, před týdnem jsem si byl v Německu vybrat auto a nejvíce se mi líbila právě tato Carisma a tak
bych se Vás chtěl zeptat jako uplnej lajk kam by měli směřovat moje první kroky. Auto má nalítáno 160 000 km a v servisce je napsáno že další výměna oleje by měla být při 165 400, tak se chci zeptat zda mám pro jistotu udělat výměnu už ted nebo jestli to stačí až po ujetí těch 5000 km. Dál bych se chtěl zeptat jestli bych měl podniknout nějaké další základní kroky pro eliminaci případných dalších problémů. Tak díky za odpovědi asi na blbé otázky, ale o autech toho opravdu moc nevím a skok z favorita je pro mě celkem velkej rozdíl

Buď v klidu a neplaš se. Moje charizmatická GDI má tacho 175 000, reálně ke 200.
Vyměň hned olej v motoru a co nejdříve rozvod. Jestli startuje i v mrazu "na brnk", svíčky počkají. Chladicí kapalinu a olej ti vymění slušnej garážník za pár korun. Olej do motoru 5W40, cokoliv (Total, Q8, klidně i Hekra), ne Starline a podobné hrůzy.
Na "klepání" či "neklepání" se na volnoběh se vys*r- já klepu už 160 tisíc a ještě jsem nedoklepal
Stav podvozku zjistí též kdokoliv kdekoliv na zvedáku.
Problém rozvody: - provedeno zrovna včera - 2 x kladka, 1 x řemen rozvodový (někdo ti možná bude tvrdit něco o druhém řemenu, ale to jsou pohádky o Trauteberkovi, ať jsem hledal, jak jsem hledal NIC...) gufírka za pár korun(prevence), vodní pumpa...
Napínák na 99 % netřeba měnit, ale byl v záloze (zapůjčen, vrátí se).
K tomu řemen altíku a řemen "servo" , 4 x Denso Iridium ...celkové náklady (přátelská cena od známého) včetně cca 4 litrů koncentrátu chladicí kapaliny i s prací 8 500 korun českých, tak jsem s úsměvem přidal dvě stovky na kávu.
Za tyhle prachy to zřejmě nepořídíš ale na tyhle náklady se lze dostat.
V autorizáku bych to tipnul na 15-20 v uvedeném rozsahu.
Při slušném zacházení a občasném drobném servisu je to pohodové auto s minimem závad. Kdybys potřeboval s něčím poradit, mailni nebo ICQ, žádná tajemství ani alchymie v tom nejsou a nedej se vystrašit pohádkama...
Už jen čekám na slušnou cenu za nový Lancer Sportback a jdu do něj-je to mazel... jen nevím, jestli chrochták nebo benzín
Jo- kontakt : www. nehody.net
Ahoj zase tady třeba za půl roku. Čus bus.