Mitsi píše:
Zavěšení kol: Jedná o jeden z nejfajnovějších, ale bohužel také konstrukčně nejsložitějších systémů, které se kdy v sériové výrobě objevily. Díky němu má Galant nastaven téměř ideální kompromis mezi pohodlím a jízdními vlastnostmi, které přinejmenším já považuji v dané třídě vozů za dosud nepřekonané. Naneštestí je tam tím pádem mnohem více ramen, kloubů, silentbloků... Při kontrole doporučuji se soustředit vpředu na "kosti" stabilizátoru a na spodní šikmé rameno a vzadu na to, aby zadní kola po vyheverování zadku nevytvořila písmeno "A". Vzadu je také třeba zkontrolovat vůli v ložiskách. Jinak prověřit jízdní zkouškou, že nikde nic neklepe a že i tlumiče jsou OK považuji za samozřejmost.
Pokračování ...
Pekne podrobne rozpisana tema, paci sa mi to.
Musim sa priznat, ked obcas presadnem do octavie 1,8T, stale ma dokaze po motorickej stranke nadchnut, pretoze pri porovnani tabulkoveho vykonu sa mojich 150 koni GDI = jej 150 koni za pomoci turba, no a krutiaci moment mam sice ja vyssi, no turbomotor ho ma k dispozicii o dost skor a reze mi trosku viac po motorickej stranke. Ale to iba taky vylev emocii, pretoze ked po dlhsom vozeni v tej hrkalke presadnem o5 do galanta, je to neporovnatelny komfort a uplne ine ovladanie a ergonomia.
No pri podvozku sa chcem zastavit. Jazdil som nejaky cas na fabii a na tom malom aute ma dost prekvapuje spracovanie podvozku, ktore si mimochodom chvali aj dost inych ludi. A prave v tom ked porovnam svoj galant, nezda sa mi, zeby ma v tom smere ohromoval v niektorych situaciach. V com moze byt teda problem? Zda sa mi, ze pri prejazde nerovnosti a po jazde na nekvalitnej ceste to somnou strasne trasie a v autach nizsej triedy je to znesitelnejsie (Fabia, Logan, Primera...). Pomohla by povedzme vymena tlmicov alebo hladat chybu aj niekde inde. Aku ulohu v tom mozu zohravat povedzme spruziny? Tie som este nepocul tu spomenut v pohlade na podvozok. Samozrejme pri malych nerovnostiach, vyssej rychlosti, zvlnenej ceste a pod. je ten moj podvozok ovela lepsi, ako u spomenutych aut, no urcite za to moze aj kategoria a vaha auta, no mestska prevadzka mi akosi unika trosku z pozitku. Zial, zatial som nemal tu moznost sediet a vyskusat iny Galant alebo povedzme ine MM, ako to svoje, takze neviem porovnat
Mohol by si aj k tomu par slov, kedze sme v skusenostiach neporovnatelni?
Vopred vdaka