Mysak píše:
Problem zajímavej, pokud chceš vyměnit palivovej filtr, tak opravdu je v motorovém prostoru a je schovanej pod boxem vzduchového filtru pod regulátorem vstřikovacího tlaku, přístup k němu je bohužel na ##. V uživatelském i servisním manuálu o něm sice nic psáno není, ale na jedné stránce je bez jakéhokoliv vysvětlení vyobrazen

(supplement C, strana 13F-2).
Jestliže vím přesně, co hledám - filtr ve formě kovového zvonku, který MMC používá min. od 2. pol. 80 let min. st. - a mám dostatečnou představu o tom, kde to hledat - na přívodu benzínu k vysokotlaké pumpě - a přesto to nemůžu najít, tak to tam prostě není!
Proto si dovolím tvrdit, že moje služební Carisma 1,8 GDI žádný palivový filtr v motorovém prostoru neměla. Současně si ale nedovolím tvrdit, že ho tam nemá žádná Carisma 1,8 GDI. Ostatně jsem snad ve svém předchozím příspěvku volil dostatečně opatrnou formulaci. Nebo ne?
Pro pořádek dodávám, že žádný servisní manuál nemám a i kdybych měl, bude to to úplně poslední, kde bych ten filtr hledal...
P.S.: Hledal jsem samozřejmě i jinde, např. dle vzoru novějších Galantů, tj. vedle fixačního úchytu bowdenu ruční brzdy u zadní nápravy, avšak na té mé služební Carismě jsem žádný zvenčí dostupný filtr prostě neobjevil.