rador87 píše:
ako uz bolo povedane, kone nieco stoja

a u VR4 su takmer neobmedzene moznosti pre toho kto ma chut hrat sa
ale je pravda ze na zaciatok radsej prekopat atmosferu s dobrym motorom (a hlavne 4X4) za nizsiu cenu ako predrazena VR4ka ktora zachvilu odide do...
Prave naopak - turbo ANO, 4x4 nie... ->
-o dost vyssia vaha auta a velmi kruto vyssia vaha permanentnej rotacnej hmoty sposobuju vysoku spotrebu
-zaroven kopec drahych a kritickych `kurvitiek` navyse, ktore treba udrziavat fit
-vykonu vela, kolesa sa len tak nepresmyknu -> posere sa nieco medzi motorom a kolesami ked na to clovek prilis dupne (v lepsom pripade len zhori spojka, spominam si na jedneho majitela VR4 co sa bal na to poriadne dupnut, pretoze predtym takto znicil spojku)
Mat vahu a rotacne hmoty VR4 v spojeni s NA motorom (a mari sa mi ze tieto edici z japonska boli dokonca s automatikou) je sice mozno viac spolahlive riesenie (chyba vykon), ale s chabou akceleraciou (okrem odpichu) a mastnou spotrebou!
Podotykam ze aj standardne NA ma v sustave spojka-prevodovka-diferak dost znacnu slabinu, VR4 ma sice vecsiu lamelu a robustnejsiu prevodovku, no asi nie dostatocne
FWD sa da pokladat v principe za spolahlivy `torque limiter`, pretoze ked sa to s dupanim na plyn prehana tak sa jednoducho presmyknu kolesa a v najhorsom sa palia gumy
Samotne turba nie su problem, pretoze vazia par kil navyse a ked by boli aj v zlom stave tak repas si moze sikovny clovek spravit aj sam za prijatelne peniaze.
(plus so zlym turbom je auto obvykle aspon pojazdne na navrat domov)